Hvordan man kan spare penge på sin elregning

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange udgifter forbundet med hjemmet, og det kan blive en bekostelig affære, hvis man ikke holder øje med sit eget forbrug. Så skal man af med penge, man sagtens kunne bruge på nye møbler eller at spare op til en ferie.

En af de faste udgifter, man kan spare på, er elregningen, da man først og fremmest selv kan bestemme sit forbrug, men også hvilken udbyder, man bruger. I dette indlæg får du tre forslag til, man kan gøre for at spare på sin elregning.

Find en billig el-leveranør

Der kan være stor forskel på, hvor meget de forskellige el-leverandører opkræver for at levere strøm, hvorfor det er en god idé at vælge en el-leverandør, der tilbyder billig el. Det kan være svært at finde en billig el-leverandør, men det er ikke umuligt. Der er mange forskellige måder, du kan gøre det på.

Man kan for eksempel starte med at sammenligne priser på billig el på internettet. Man kan også kontakte sit lokale energiselskab for at høre, om de har nogen anbefalinger. Ofte ved de, at de konkurrerer med andre elselskaber, så det er muligt, at man kan forhandle sig til en lavere pris hos sin nuværende eller få et endnu bedre tilbud hos et af de andre selskaber.

Få apparater med den bedste energimærkning

Strømforbruget er den største faktor, når det kommer til elregningen. Det er antallet af brugte kilowatttimer, der afgør den endelige pris. Her kan man blandt andet spare ved at erstatte alle sine elektriske apparater med de bedste energimærkninger.

Man kan få apparater med den bedste energimærkning, hvis man vælger en model med en A++- eller A+++-energimærkning, eller A eller B efter den nye mærkningsordning. De fleste nye vaskemaskiner og tørretumblere har i dag en A++- eller A+++-energimærkning. Det betyder, at de bruger langt mindre energi end de ældre modeller. Man kan altså spare mange penge på elregningen, hvis man vælger en af disse modeller.

Brug LED-pærer i hjemmet

En anden storforbruger af strøm i hjemmet er belysning. Man har ofte brug for at kunne se noget, når det bliver mørkt, men man kan også spare på forbruget her, hvis man ikke i forvejen har LED-pærer.

LED-pærer bruger op til 80 % mindre strøm end almindelige glødepærer, og de holder i mange år. De er derfor en mere energieffektiv og miljøvenlig belysning til hjemmet. LED-pærer kan bruges i stort set alle lamper, og de findes i mange forskellige størrelser, farver og designs.

Dette er bare nogle få tips til, hvordan man kan spare på sin elregning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *