Tips og tricks til at skabe en personlig borddækning

En personlig borddækning er med til at give din bolig et unikt og personligt udtryk. Det er nemt at skabe en personlig borddækning, hvis man tager udgangspunkt i ens egen stil og smag. Borddækningen kan være en blanding af forskellige materialer, farver og teksturer, som man sammensætter på en måde, så det passer til netop ens hjem.

Hvad med pynt på bordet – skal det være simple blomster, eller må det være mere udsmykket?

Når det kommer til pynt på bordet, så er det helt op til den enkelte, hvad man foretrækker. Nogle foretrækker at have simple blomster på bordet i farverige vaser. Andre foretrækker ikke at have blomster overhovedet, men i stedet at have nogle fine lysestager eller lignende på bordet. Derudover kan man også vælge at have nogle fine tallerkener eller glas, som kan være med til at give bordet et flot udtryk.

Gør din borddækning unik ved at bruge personlige detaljer og elementer

Når man skal have gæster, er det altid hyggeligt at lave en flot borddækning. Det behøver ikke at være noget kompliceret. Men hvis man gerne vil give sin borddækning et personligt præg, kan man overveje at bruge nogle af sine egne ting til at pynte med. Det kan eksempelvis være nogle af ens egne glas eller tallerkener, som man har stående hjemme. På den måde føler gæsterne sig også mere velkomne, da de ser, at det er personlige ting, der bliver brugt til dem. Yderligere kan man også bruge andre elementer fra ens hjem – eksempelvis planter eller blomster fra haven. På den måde føler gæsterne sig også mere velkomne, da de ser, at det er personlige ting, der bliver brugt til dem.

Vælg de rette servietter, glas og bestik til din borddækning

Når man skal have gæster, er det altid en god idé at lægge lidt ekstra tid i borddækningen. Dette gør sig især gældende, hvis man har en stor spisestue. Derfor kan det være en god idé at tage udgangspunkt i ens spisebord og derefter bygge videre på dét. Hvis man for eksempel har et rundt spisebord, kan det give mening at bruge runde tallerkener og glas, da dette matcher bordets form.

Når du skal vælge servietter til din borddækning, så overvej, om du vil have dem i matchende farver med resten af din pynt på bordet. Dette giver typisk et mere roligt udtryk. Dog behøver servietterne ikke nødvendigvis at matche resten af pynten på bordet – her kan du med fordel vælge en farve, som passer ind i resten af rummet eller stuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *