Har du helt styr på a-kasse?

Dette indhold er sponsoreret 

Det der med a-kasse, og hvilken a-kasse der er den rigtige for dig kan være svært at finde rundt i. Dog som udgangspunkt er det altid en god idé at være medlem af en a kasse, så du er sikret økonomisk i tilfælde af ledighed. Dette gælder også, selvom du ikke regner med at blive arbejdsløs. For det gør ingen af os, men man ved aldrig. Den billigste a kasse, kan du få et overblik over prisen på de forskellige a kasser, så du kan komme nærmere ind på hvilken a kasse, der er noget for dig. 

Hvorfor bør jeg egentlig være medlem af en a kasse?

For det første er det en fordel at få økonomisk støtte, hvis du bliver ramt at ledighed. Du skal desuden huske, at a kasserne har kræver 12 måneders anciennitet, hvor du altså som minimum har været medlem i et år før du kan få udbetalt dagpenge. Derfor vælger mange allerede at melde sig ind mens de er under uddannelse, så de netop er sikret sig dette efter endt uddannelse. Dette er ikke kun den eneste fordel ved medlemsskab i en a kasse. Rigtig mange a kasser tilbyder kurser og efteruddannelse, desuden også vejledning til jobsøgning og CV. Alt sammen noget der er brugbart i søgen på et job. Er du studerende er mange a kasser gratis for dig. Dette er ikke et krav for a kasserne at opfylde, men de vælger alligevel at tilgodese at mange studerende ikke har så mange penge på lommen. 

Den rigtige a kasse for dig

Det kan være svært at sige hvilken præcise a kasse, der er den helt rette for dig, men reglerne for dagpenge er gældende for alle a kasser. Dog kan du selv være opmærksom på prisen på de forskellige a kasser, og hvilket fagforhold du selv tilhører. Mennesker har også forskellige krav til hvad deres a kasse skal tilbyde dem, så det kan du starte med at tænke over. Det kan også for mange betale sig, at vælge den billigste a kasse, da mange blot vil sikre sig mod hvis de skulle blive fyret eller stå uden job efter uddannelse.

Et par gode råd til dig der skal vælge a kasse

Start altid med at kigge på prisen, da denne kan variere meget fra a kasse til a kasse. Undersøg også hvilke medlemsfordele de tilbyder, altså rådgivning, vejledning og rabatter de kan tilbyde dig. Du kan også bede dem om at give dig et godt tilbud, prøv gerne hos flere forskellige inden du beslutter dig. Du kan du også læse anmeldelser fra eksisterende medlemmer og tidligere medlemmer. Eller spørge dine tidligere studiekammerater eller kollegaer, og om de er tilfredse med deres a kasse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *