4 faste udgifter i hjemmet, som du kan spare penge på

Dette indhold er sponsoreret.

Det er de faste månedlige udgifter til boligen, som får dagligdagen til at hænge sammen. Der skal være lys i lamperne, varme i radiatorerne, mad på bordet og internet på computeren. Alligevel behøver du ikke at trække opgivende på skuldrene, når du ser de månedlige udgifter til hjemmets fornødenheder. Du behøver ikke at tage dine faste udgifter for givet, for der er ofte mange penge at spare.

Her er fire udgifter, som du med et ganske lille stykke arbejde kan spare penge på hver eneste måned.

1. Elselskabet

Der er rigtig mange penge at spare ved at vælge et billigt elselskab. Der er fri konkurrence på elmarkedet, hvilket betyder, at du som forbruger kan vælge præcis det elselskab, du vil. De seneste år er der kommet mange nye elselskaber på det danske marked, og det betyder, at der er stor konkurrence om at give danskerne de billigste elpriser. En gennemsnitlig dansker bruger omkring 1.600 kWh om året, og derfor kan en prisforskel på få øre gøre en stor forskel på årsbasis.

2. Fjernvarme

Når det begynder at blive koldt udenfor, må du endelig ikke gå i panik og skrue fuldt op for fjernvarmen-radiatoren. Der er mange penge at spare, hvis du varmer radiatorerne langsomt op. Det gør du ved at finde boligens fremløbstermostat, som styrer, hvor varmt vandet i dine radiatorer er.

I starten af den kolde sæson kan temperaturen på vandet nøjes med at være 35-40 grader, og som kulden tager til, kan du i skrue fem grader op ad gangen. På den måde kan du spare op til 1.000 kroner om året på din varmeregning.

3. Internet

Ved du, hvor meget du betaler for dit internet? Rigtig mange danskere lader betalingsservice klare de månedlige udgifter til internet uden at spekulere nærmere over beløbet. Du undersøgte garanteret forskellige internetudbydere, da du flyttede ind – men i hverdagen er det nemt at glemme, hvem der leverer dit uundværlige internet, eller hvad det egentlig koster.

Derfor er det indimellem fornuftigt at undersøge, hvor meget du betaler – inklusive eventuelle gebyrer i dit internetabonnement. Tjek derefter, om der er bedre tilbud at få hos andre internetselskaber. Nogle gange kan du endda få en bedre hastighed til en lavere pris.

4. Madudgifter

Der skal naturligvis være mad på bordet hver eneste dag – og gerne i en kvalitet og en mængde, som du er tilfreds med. Men uanset om du prioriterer at købe økologisk mad eller ej, kan du garanteret spare penge på madbudgettet med ét simpelt råd: Læg en madplan.

Hvis du en uge i forvejen planlægger og nøjes med at handle hele molevitten på én indkøbstur, bruger du færre penge på at impulskøbe, og du får brugt alt i køleskabet. Det er en effektiv måde at spare penge på maden uden at gå på kompromis med kvaliteten eller mængden. Samtidig betyder det mindre madspild, hvilket er godt for både pengepungen og for miljøet. Du kan også udfordre dig selv i at få tømt køleskabet og først handle igen, når køleskabet er tomt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *