Gør dit hjem klar til efteråret

Annonce

Sommeren er snart ved at være forbi, og vi skal efterhånden vænne os til, at temperaturen falder, vejret bliver gråt og kedeligt og dagene bliver kortere og mørkere. Efteråret står for døren, og det kan hos nogle skabe en lidt trist fornemmelse, fordi det samtidig betyder, at sommeren er et overstået kapitel for denne gang. Men efteråret behøver ikke være ensbetydende med kulde, kedsomhed og kulravende mørke. Efteråret kan faktisk være utrolig hyggeligt, hvis man blot får udnyttet alle de gode ting, den mørke tid også bringer med sig. Det handler bare om at gøre sit hjem til en hyggelig og varm hule, der er rar og tryg at opholde sig i, når regn og blæst presser på uden for. Læs med her, hvor vi kommer med et par gode tips til, hvordan du kan gøre dit hjem klar til efteråret.

 

Masser af bløde tekstiler

Bløde tekstiler er i den grad med til at skabe hygge. Bløde puder, varme tæpper og fløjlsagtige plaider udstråler komfort, afslapning og ren hygge, og de inviterer lynhurtigt til, at du kan smide dig i sofaen og smække benene op. Især i de mørke efterårsmåneder skal du ikke være bange for at have for mange puder og tæpper, for jo flere bløde tekstiler du har, jo mere minder din stue eller dit værelse om en hule – en oase hvor det kun handler om at hygge sig. Det er selvfølgelig en smagssag, hvilke farver, nuancer og materialer du går efter, men du slår aldrig fejl, hvis du vælger et klassisk og stilsikkert ib laursen tæppe. Ib Laursen er en af Skandinaviens førende trendsættere inden for interiør, og du kan derfor være sikker på at få et moderne, smagfuldt og trendy tæppe i god kvalitet ligegyldig, hvilket design eller materiale du vælger der fra.

 

Hyggelig belysning

I de mørke måneder er belysning alfa og omega for, at du skaber en rar og hyggelig atmosfære i dit hjem. Det er hverken hyggeligt at være i et hjem, hvor der er alt for lyst med skarpe lamper, der skærer i øjnene, eller at være i et hjem, hvor der er så mørkt, at du bliver træt og døsig af at være der. En god mellemvej er derfor noget så simpelt som lyskæder. Hvis du hænger en lyskæde op på din bogreol eller bruger en lyskæde til omkranse din vindueskarm, så er du allerede godt på vej. Lyskæder har et varmt og gulligt lys, der skaber associationer til både lune sommeraftener og hyggelige julemarkeder. Lyskæder kan altså næsten det hele, og de bidrager med utrolig meget stemning til indretningen – samtidig med, at de både er billige og nemme at sætte op.

 

Fokusér på mørke træmøbler

Vi kan ikke komme uden om, at møbler i mørkt træ i den grad er blevet hipt og populært indenfor de sidste par år. Det er der også en særlig grund til, for træmøbler tilføjer en særlig stemning til et rum. De er ofte ret rustikke og har nogle gange lidt uslebne kanter, der giver dem et råt og ufærdigt look. Dette gør netop, at både dine gæster – og dig selv – føler sig hjemme og ikke er bange for at smække benene op på sofabordet eller spilde på spisestolen, hvis de er lavet af træ. Sådan en atmosfære er vigtig at have for at skabe et hyggeligt hjem, fordi det gør, at folk får lyst til at opholde sig der. På den måde kan dit hjem blive samlingspunktet for venner og familie de næste mange mørke måneder, og der vil derfor altid være god stemning og højt humør, selvom det er koldt og gråt udenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *