5 tips til når du indretter dit soveværelse

Soveværelset er for de fleste menneske et sted, som både skal kunne rumme ro og afslapning, samtidig med at kunne rumme praktikalitet og hverdagens nødvendigheder. At have et soveværelse, som afspejler dig og komplimenterer din livsstil vil forvandle dit soveværelse til mere end det rum, hvor du sover. Læs med her og få 5 gode tips til, hvordan du indretter dit soveværelse.

Find inspiration omkring dig

Når du er på udkig efter nye stilelementer og genstande til dit soveværelse, kan det være en fordel at starte med at finde inspiration i din omgivelser. Det handler ikke om at kopiere stile fra modeblade, magasiner og udstillingsvinduer, men derimod om at finde inspiration og genanvende den gennem dit eget stiludtryk. Det kan være, at du spotter en fin lampe i et katalog, eller et gennemgående stiludtryk, som du finder interessant. Inspiration kan komme fra alt lige fra genstande til farver. Det kan også være stemninger i offentlige rum eller nostalgi. Det handler om at lede og lade sig inspirere af en masse forskellige elementer i det miljø, som du befinder dig i.

Genbrug og genanvend

At indrette dit soveværelse betyder ikke, at du nødvendigvis skal ud og købe en masse nyt. Du kan genanvende dine gamle møbler og sager, ved at puste nyt liv i dem. Det kan du gøre ved eksempelvis at pudse træelementer og give dem en omgang olie, eller at genanvende greb og skrue dem på en ny kommode. I genbrug kan du også finde et hav af møbler og genstande, som kan bringe et nyt liv til dit soveværelse, samtidig med at tilføje den charme, som genbrugsmøbler kan have. Er du mere til et nyt og moderne stiludtryk, kan du sagtens finde genbrug, som ikke er gammelt.

Ved at genbruge og genanvende kan du skabe dit eget helt unikke stiludtryk.

Find din personlige stil

Det kan være lettere sagt end gjort, men at finde din egen stil er med til at skabe en følelse af hjemlighed i dit soveværelse. Hvis dit soveværelse ligner en kopi af en side i et magasin, rummer det ikke nok personlighed og værelset kan føles fremmed. Start med at finde ud af, hvilke elementer du holder af og få dem inkorporeret i dit soveværelse – alle har en stil, det handler bare om at finde den.

Stilbevidst komfort

Det kan være skræmmende, når man først får kigget igennem blogs og magasiner, hvor værelserne er perfekte og polerede. At have et stilrent soveværelse betyder ikke, at det ikke kan være komfortabelt. Tilføj komfort ved at pynte med store puder eller et plaid i uld. Det er små detaljer, som alle er med til at gøre dit værelse både stilrent og komfortabelt.

Tag chancer og eksperimenter

Det bedste tip til at indrette dit soveværelse, er at eksperimentere med din stil. Tilføj farver du ikke normalt ville bruge, eller eksperimenter med mønstre, som du ikke er vant til. Stil og mode handler om at tage chancer og stole på sin mavefornemmelse.
Find din indre interiørdesigner frem og prøv dig frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *