Mangler soveværelset en søvndyssende stemning? Få tips her

Dette indhold er sponsoreret.

Ligger du i din seng hver aften og har svært ved at falde til ro? Og skal du vende og dreje dig i massevis før du endelig udmattes og til sidst falder i søvn? Så har du i hvert fald fundet frem til den rette artikel, for hvis du læser med videre her, får du vores råd og vejledning til at indrette dit soveværelse på en behagelig og beroligende måde. Med denne indretning skulle du forhåbentligt falde bedre i søvn og også få optimeret søvnkvalitet som følge, for vi mennesker er nemlig dybt afhængige af vores søvn. Såvel immunforsvaret som hukommelsen, koncentrationen og andre evner lider under manglende søvn, så dette kan du forsøge at undgå. 

Soveværelsets navle

Man skal passe på med at tro, at man selv er verdens navle. Men derimod må du ikke være i tvivl om centrum for soveværelset: nemlig sengen. Her skal du tilbringe ikke blot hele natten, men faktisk næsten en tredjedel af liv som det bliver til i løbet af årene. Derfor kan det ikke nytte noget, at sengen er noget juks og vores vigtigste råd er derfor at investere i en god seng. Ydermere bør du vælge en god og tilpas tempereret dyne, men også hovedpuden er afgørende for din søvn og kvaliteten af søvnen. Læs hovedpudetesten hos testsektionen.dk for at finde ud af hvilke pude, der får dig til at falde i søvn lige så let som Ole Lukøje.

Farver og design

Farverne i dit soveværelse er ikke helt røvet for betydning og tværtimod bør du tillægge dem stor vigtighed og derfor vælge dem med omhu. Godt nok har de fleste mennesker lukkede øjne, når de sover, men inden man gør sig klar til at gå i seng og falde i søvn, kan man med fordel forberede kroppen blandt andet ved hjælp af farver. Særligt farven blå har vist sig at have en beroligende effekt, men denne kommer selvfølgelig i meget prangende og mættede udgaver. Du kan også gå efter en mere naturfarvet og brunlig palet for at skabe roligt farvemiljø i soveværelset.

Duft og stemning

For at hjælpe søvnen på vej kan du også skabe mere stemning i soveværelset. Dette kunne være i form af lyd og musik, og selvfølgelig af en bestemt slags som eksempelvis bløde og lækre sange med fløjte eller andre rolige instrumenter, men også ting som white noise eller lyden af regnvejr kan afspilles. Og så kan du jo give soveværelset et pift med for eksempel lavendel, som er blevet bevist søvndyssende. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *